به گزارش قدس آنلاین مسئول کمیته تولیدات کشاورزی و صنایع تبدیلی کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست گفت:طرح کشت و اهلی کردن گیاهان دارویی سالهاست که از سوی مرکز تحقیقات کشاورزی و دانشکده داروسازی دانشگاه اصفهان در دست انجام است ولی حجم تولیدات متناسب ظرفیتها نیست.
مجتبی معقول گیاهان دارویی را جایگزین مناسب برای محصولات کشاورزی آب بر دانست و گفت:در شرایط خشکسالی میتوان گیاهان دارویی باارزشافزوده بیشتری تولید و به بازارهای جهانی عرضه کرد.
معقول افزود:برای آشنایی بیشتر شهروندان با گیاهان دارویی پیشنهاد میشود در برخی از بخشهای منطقه جنگلی ناتوان گیاهان دارویی کشت شود تا از نزدیک مراحل تولید و نحوه استفاده از این گیاهان را شهروندان مشاهده کنند.
مهمترین چالش پیش روی تولید گیاهان دارویی، آب است
مدیر مرکز تحقیق و توسعه شرکت داروسازی گیاهی گل دارو در این نشست گفت: گیاهان دارویی تولیدشده در اصفهان ازنظر کیفیت جایگاه ویژه ایی دارد و قابلیت کشت در سطح انبوه دارد.
فریبرز معطر به معرفی گیاهان دارویی ازجمله بابونه، سنبل لطیب، مریمگلی، گل راعی، آویشن باغی، آویشن دنایی، ختمی، پنیرک و بادرنجبویه پرداخت و گفت:گیاهان دارویی در سلامت جسم و روان انسانها نقش بسیار مهمی دارد.
معطر، اصفهان را مهد زعفران در سدههای گذشته دانست و گفت:تغییر اقلیم اصفهان باعث شده که کشت زعفران دوباره کشت شود و این محصول ارزشافزوده بالایی برای کشاورزان ایجاد میکند.
وی مهمترین چالش پیش روی تولید گیاهان دارویی را آب دانست و گفت:خشکی زایندهرود و پایین رفتن سطح آبخوانها تولید گیاهان دارویی را با مشکل روبرو ساخته است.
مهمترین گیاهان دارویی استان اصفهان گل محمدی و زعفران است
رییس انجمن گیاهان دارویی اصفهان و نماینده عطاریها در این نشست گفت: حجم مبادلات تجاری گیاهان دارویی در دنیا ۲۰۰ میلیارد دلار است و تا سال ۲۰۲۰ به ۱۰۰۰ میلیارد دلار میرسد.
حسین زینلی افزود:۲۱ هزار گونه گیاهان دارویی در دنیا وجود دارد که ۲۰۰۰ گونه آن در ایران و ۴۰۰ گونه در استان اصفهان وجود دارد.
زینلی اضافه کرد:۲۰۰ گونه گیاهان دارویی فنولوژیکی و مورفولوژیکی در استان اصفهان کشت میشود که مهمترین گیاهان دارویی استان اصفهان شامل گل محمدی ۱۲۶۰ هکتار و زعفران ۵۲۶ هکتار است.
وی آلوئه، زیره سبز، کدو تخم کاغذی، گل محمدی، آوبشن، حنا، انیسون، گشنیز، بابونه، وسمه، اسطو خودوس، گاوزبان، ختمی، رازیانه، سنبل الطیب، باریجه، گل راعی، نعنا، همیشه بهار، چای ترش، بومادران، خاکشیر، مریم گلی، بادرنجبویه، مارتیغال و رزماری، ۲۸ داروی گیاهی مهم کشور است که میتواند صادر شود.
وی خاطرنشان کرد: حوزه اقتصاد و بازار، ایجاد و توسعه بنگاههای اقتصادی دانشبنیان، تجاریسازی اطلاعات تولیدی در کشور، حمایت و پشتیبانی از تولیدکنندگان صنایع گیاهان دارویی، کارآفرینی بر اساس محصولات نوآور از مسایل پیش روی تولید و صادرات گیاهان دارویی است.
نظر شما